Duurzame & Gezonde Scholen Congres

Datum: Woensdag 10 november 2021
Tijd: 10:00 uur – 17:30 uur
Locatie: TU/E Auditorium, De Zaale, 5612 AZ, Eindhoven
Prijs: Deelname is kosteloos
Aanmelden: website Duurzame & Gezonde Scholen Congres

Zet u zich elke dag in voor gezonde scholen? Benieuwd hoe u als school van het aardgas af kunt? Dan mag u het Duurzame en Gezonde Scholen Congres niet missen. Met inspirerende verhalen, praktijkvoorbeelden van koplopers en diepgaande sessies over financiering, proces en samenwerking bij verduurzaming en het werken aan een gezonde school!

Op 10 november haalt u niet alleen kennis over een gezond binnenklimaat of een groenrijk speelplein op, u leert ook over verduurzaming, innovatieve financieringsmogelijkheden en hoe de verschillende types onderwijsvastgoed elkaar kunnen versterken.

Het Duurzame & Gezonde Scholen Congres staat garant voor een dag vol kennis én interactie. Waar u in contact komt met schoolbestuurders, beleidsmakers van gemeentelijk tot landelijk niveau, architecten, duurzaamheidsgoeroes en techneuten.

En vragen bespreekt zoals: Hoe pakken we de verduurzaming van een schoolgebouw aan? Hoe krijgen scholen en gemeenten de vele kwaliteitseisen van hun schoolgebouwen beantwoord? En in welke samenwerkingsvormen? En vooral: hoe zorgen we ervoor dat ieder kind de kans krijgt om in een gezonde en duurzame school te leren?

Stedebouw & Architectuur, Platform31, Eindhoven University of Technology (TU/e), Kenniscentrum Ruimte-OK, Duurzaam Gebouwd en Platform BuitenSpelen slaan de handen ineen, in samenwerking met hoofdsponsor Saint-Gobain, om u te informeren en inspireren over de duurzame opgaves in onderwijshuisvesting. Dit congres vormt voor Platform31 en Ruimte-OK tevens het sluitstuk van het programma Aardgasvrije en Frisse Scholen.

Programma

  • Inspirerende verhalen van onder meer Donald van den Akker van Platform31 over de immense verduurzamingsopgave. En van Jan Aalbers, directeur van Stichting Spaarnesant over wat deze opgave concreet betekent voor ‘zijn’ scholen.
  • Leren van ervaringen van koplopers; praktische casussen voor energiezuinige en gezonde scholen geven concrete handvatten.
  • Diepgaande sessies over financiering, proces en samenwerking bij verduurzaming en het werken aan een gezonde school.
  • Speel de game ‘De Expeditie’, over hoe gezamenlijk van het gas af te gaan of breng een bezoek aan het gebouw Atlas van de TU/e, volgens BREEAM het duurzaamste onderwijsgebouw wereldwijd.
  • En maak gebruik van de ruime mogelijkheden om met elkaar in gesprek te gaan en te netwerken!

Zie het volledige programma op Duurzame & Gezonde Scholen Congres

Hoe werkt het?

U kunt zich aanmelden via de website van het Duurzame & Gezonde Scholen Congres. Het congres zal plaatsvinden op de TU Eindhoven. Deelname is kosteloos.

Voor wie?

Dit congres is bedoeld voor de schoolbestuurder, beleidsmaker landelijk tot gemeentelijk, architect, adviseur of bouwer die geïnteresseerd is in het verduurzamen en gezonder maken van schoolgebouwen.